Geen zin om te koken, maar wel trek in iets smaakvols? Dan is dit simpele Spaanse gerecht ideaal voor jou. Er zit zoveel smaak aan chorizo dat het bijna als valsspelen voelt om het in gerechten te gebruiken.
Chorizo is een klassieke Spaanse kruidige worst die met een stevige, grove structuur. Een belangrijk ingrediënt is de pimiento choricero, een paprikapoeder dat niet alleen zorgt voor de smaak en de rode kleur van de chorizo. Dankzij de aanwezige etherische oliën draagt het ook bij aan een betere houdbaarheid van de worst.
Ingrediënten
- 250 g chorizoworst
- 1 courgette
- 2 uien
- 1 el traditionele olijfolie
- 325gr gele rijst
- 750 ml kraanwater
- 1 kippenbouillontablet
- 2 tomaten
- 300gr diepvries tuinerwten
- 15gr peterselie
Bereiding van de Spaanse rijst met chorizo
1. Verwijder het vel van de chorizo en snijd de worst in blokjes. Snipper de uien. Snijd de courgette in blokjes.
2. Verhit de olie in een hapjespan en bak de worst met de ui en courgette tot deze glazig is. Schep de rijst erdoor en bak 1 min. mee. Voeg het water toe, verkruimel het bouillonblokje erboven en breng aan de kook. Draai het vuur laag en kook de rijst 10 minuten met de deksel op de pan.
3. Snijd ondertussen de tomaten in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Schep de tomaat en erwten door de rijst en kook nog 5 min. De rijst moet alle bouillon hebben opgenomen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
4. Zet het vuur uit en laat de rijst een paar min. afgedekt staan. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Bestrooi het rijstmengsel met de peterselie en serveer direct.
Serveertip: Serveer met een simpele salade voor kleur en om er een volledige maaltijd van te maken.