Ga naar de inhoud
Home » ‘Riso’tto met citroen en verse oregano

‘Riso’tto met citroen en verse oregano

Deze frisse en zomerse variatie op een risotto van riso gebruikt de pasta riso in plaats van rijst. Riso is een soort kleine pasta die eruit ziet als rijstkorrels. Het gebruik van riso (of orzo) maakt deze risotto lichter dan het traditionele recept en is ook sneller gaar. Het is een heel eenvoudig recept en door de citroen smaakt het heerlijk en fris. Heb je nog nooit van riso gehoord? Wees niet bang, je hoeft er niet voor naar de speciaalzaak. Het is gewoon in de meeste supermarkten te vinden bij de andere pasta’s.

Voeg een gegrilde kip toe uit dit recept om het helemaal af te maken.

Ingrediƫnten

  • 2 el olijfolie
  • 1 grote banaansjalot, gepeld en fijngesneden
  • 1 grote teen knoflook, fijngehakt
  • 225g riso pasta
  • 650 ml hete groentebouillon
  • Handje gehakte verse oregano
  • 25g ongezouten boter
  • 1 citroen, fijn geraspte schil en sap
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper

Bereiding

Bereidingstijd: ~30 minuten. 2 personen

1. Leg ten eerste de kipfilets op een bord en dek af met een stuk keukenfolie of bakpapier. Sla ze plat met een deegroller tot ze net onder de 2 cm dik zijn. Doe de filets in een kom, voeg de helft van de citroenrasp en sap, 1 eetlepel olijfolie, een flinke snuf zout en veel peper toe. Draai de kip om in de marinade en laat minstens 5 minuten afgedekt in de koelkast marineren.

2. Verhit dan de olie in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur en fruit de sjalot 5 minuten zachtjes met een flinke snuf zout, of tot hij net glazig is. Voeg de knoflook toe en bak nog een minuut.

3. Voeg de riso toe aan de pan en roer tot alle pasta is bedekt.

4. Voeg een kwart van de bouillon toe en zet het vuur laag tot middelhoog. Blijf de bouillon per kwartier toevoegen en roer regelmatig tot de pasta al het vocht heeft opgenomen en zacht is, maar in het midden nog een beetje stevig is. Mogelijk moet je nog een scheutje water toevoegen, of je hoeft niet alle bouillon te gebruiken.

5. Verhit ondertussen een grote grillpan op middelhoog vuur. Leg de kip op de hete bakplaat en bak 5-6 minuten aan elke kant, of tot ze gaar zijn.

6. Roer als laatste de oregano, boter, citroenrasp en -sap naar smaak door de risotto. Kruid met peper en zout en serveer direct met de kip bovenop.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *