Ga naar de inhoud
Home » Frittata met gnocchi, champignons en spinazie

Frittata met gnocchi, champignons en spinazie

Een frittata is met wat fantasie een omelet te noemen, omdat de basis eieren is. Echter is dit een typisch gerecht dat is ontstaan uit armoede. Men moest wat met de ingrediënten en producten die ze over hadden in het oude Italië. Dus gooiden ze hun overgebleven groenten, pasta en aardappelen in pan met eieren en voilà, je hebt iets lekkers.

Door gnocchi te gebruiken in plaats van de meer traditionele gesneden aardappel, wordt deze frittata een wonder uit één pan. Eenvoudig genoeg voor drukke doordeweekse avonden. De gnocchi zal kussenzacht zijn, maar zal hard worden als de frittata afkoelt, dus zorg ervoor dat je de restjes weer opwarmt. Frittata’s zijn heel veelzijdig. Dus het is gemakkelijk ingrediënten toe te voegen die je in je koelkast of voorraadkast hebt ligt. Voeg bijvoorbeeld tomaten of mais toe. Of als het niet vegetarisch hoeft te zijn, salami in blokjes voor een smaakbom. Experimenteer erop los.

Ingrediënten

  • 1 grote klont ongezouten boter
  • 1 grote ui, in dunne plakjes gesneden
  • 200 g kastanjechampignons, in vieren gesneden
  • 200g babyspinazieblaadjes
  • 450g pak verse gnocchi
  • 2 tl gerookte paprikapoeder
  • 6 grote scharreleieren
  • zout en versgemalen zwarte peper

Bereiding

  1. Verhit de boter in een grote ovenvaste braadpan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui samen met een snufje zout 5 minuten zachtjes, of tot ze net kleur krijgen.

2. Voeg de champignons toe en bak 5 minuten, of tot ze zacht zijn. Voeg dan de spinazie toe, in porties, en kook 4-5 minuten, tot het geslonken is.

3. Meng ondertussen de gnocchi met de paprika in een aparte kom tot ze goed bedekt zijn. Klop de eieren los met wat zout en peper in een kom of kan.

4. Draai het vuur laag tot medium/laag. Roer de gnocchi voorzichtig door het spinaziemengsel en giet over de eieren. Dek af met het deksel en kook 10–15 minuten tot de frittata aan de randen gestold is, maar in het midden nog zacht is. Verwarm de grill voor op 220C.

5. Zet de pan 4-5 minuten onder de grill, of tot de frittata goudbruin en net gaar is.

6. Schuif de frittata uit op een snijplank en laat 5 minuten staan alvorens in partjes te snijden.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *