Ga naar de inhoud
Home » Tartaar van zalm

Tartaar van zalm

Rauwe vis. Sinds de populariteit van sushi is geëxploreerd de afgelopen jaren, zijn we steeds meer gewend eraan geraakt het te eten. Maar buiten de context van sushi is het misschien nog een beetje apart. Tegenwoordig is verse zalm van zulke hoge kwaliteit dat het de dag van tevoren gekochte zalm uit de lokale supermarkt heel goed geschikt is voor deze heerlijke zalmtartaar. Je kan zelfs de zalm eventueel van tevoren snijden en mengen met de olijfolie en de mosterd, om het daarna in de koelkast te bewaren. Laat het in de koelkast rusten (goed afgedekt met plasticfolie) tot je klaar bent om te serveren, voeg dan de Worcestershiresaus en basilicum toe.

Zalmtartaar is een heerlijk en elegant gerecht dat perfect is voor een speciale gelegenheid of om indruk te maken op jouw gasten tijdens een etentje. Het is een eenvoudig gerecht dat is gemaakt van rauwe zalm, in blokjes gesneden en gemengd met verse kruiden en andere ingrediënten om een smaakvol en verfrissend voorgerecht te creëren. Dit recept is gemakkelijk te maken en kan in een paar minuten worden klaargemaakt. Het is ook een gezonde optie, want zalm is een rijke bron van eiwitten en essentiële vetzuren. Dus waarom zou je dit recept niet eens proberen en een vleugje verfijning toevoegen aan uw volgende maaltijd? Laten we beginnen!

Ingrediënten

kooktijd plus aantal personen

  • 300 gr verse zalmfilet
  • 1 komkommer
  • 1 el Dijon mosterd
  • 2 tl crème fraîche
  • snufje zout en peper
  • 2 tl verse dille (fijngehakt)
  • 1 el Worcestershiresaus
  • handvol verse basilicum (fijngehakt)
  • 2 sjalotten

Bereiding van de zalmtartaar:

  1. Snijd de zalm in kleine blokjes.
  2. Voeg in een kleine mengkom de zalmblokjes, de olijfolie en de mosterd toe. Meng goed en laat de olijfolie de zalm bestrijken, voeg dan de Worcestershire saus toe.
  3. Meng er de gehakte basilicum door. Bewaar wat voor de garnering.
  4. Proef een klein stukje van de zalmtartaar en voeg naar wens meer van de kruiden toe.
  5. Idealiter maak je met een voedselringvorm (of een ronde koekjes-/gebaksnijder) of een kommetje gebruiken om de zalmtartaar in perfecte ronde vorm te serveren. Plaats de vorm op het bord waar je de tartaar gaat serveren en vul hem vervolgens met de tartaar terwijl je het zachtjes aandrukt zodat er geen gaten ontstaat
  6. Als je een ramekin (kommetje) gebruikt, vul die met de tartaar, druk hem lichtjes aan en keer hem om op het serveerbord.
  7. Serveer de zalmtartaar direct met  basilicum. U kunt er ook knapperige stukjes brood of crostini bij serveren.

 

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *