Ga naar de inhoud
Home » Zalm op Siciliaanse wijze met knoflookchampignons

Zalm op Siciliaanse wijze met knoflookchampignons

Heb je een date waar je indruk op wilt maken met je kookkunsten? Dan is dit Siciliaanse zalmgerecht daar een goede manier voor. De enige moeilijkheidsgraad is de snelheid. Zodra de wok aangaat, moet je de aandacht erbij houden. Maar de zalm zit dan al in de oven en de bimi is eigenlijk al gaar. Dus heel veel kan er niet meer misgaan. Niet alleen smaakt dit gerecht heerlijk, maar door de zalm op de broccoli te leggen lijkt het al snel alsof je een professionele chef bent die weet hoe je een gerecht presenteert. Zeg dan zoiets tegen je date zoals: “Ik presenteer je zalm op Siciliaanse wijze op een bedje van aspergebroccoli, gecomplimenteerd met knoflookchampignons.” Ik garandeer dat je date (m/v) voor je smelt.

Voor mensen met een grote eetlust is het misschien verstandig een salade erbij te serveren.

Ingrediënten

Kooktijd: ~45 minuten. 2 personen.

  • 150g zalmfilet, vel verwijderd (of 2 zalmfilets)
  • 1 limoen, alleen sap
  • olijfolie, om te besprenkelen
  • ½ tl gedroogde chilivlokken
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • 1 el olijfolie
  • 200 gr champignons, in plakjes
  • 200 gr bimi (aspergebroccoli)
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 el gehakte verse peterselie (optioneel)

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180C.

2. Leg de zalmfilets op een met olie ingevette bakplaat. Sprenkel het limoensap en wat olijfolie over de zalm. Bestrooi met de chilivlokken en paprikapoeder en breng op smaak met zout en peper. Bak ongeveer 10 minuten, of tot de Siciliaanse zalm gaar is. (Houd die 10 minuten aan tenzij je jouw oven beter kent)

3. Breng een pan met water aan de kook en blancheer de bimi kort. Minimaal 5 minuten. Prik met een vork in de broccoli om te zien hoe gaar het is. Is een vork erdoorheen te prikken, maar geeft de broccoli wat weerstand, dan zit je goed.

3. Verhit ondertussen een eetlepel olie in een wok. Voeg de champignons toe en roerbak 5 minuten. Voeg de broccoli toe en roerbak tot het naar wens gaar is. Dan voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee en roer de peterselie erdoor. Serveer direct met de zalm.

Besprenkel het eindresultaat eventueel met nog wat olijfolie of meer verse peterselie en bon appetit!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *