Ga naar de inhoud
Home » Toscaanse kip in room

Toscaanse kip in room

Dit romige Toscaanse kiprecept is geïnspireerd op een populair recept van de Amerikaanse fastfoodketen Olive Garden. Beroemd vanwege hun ‘unlimited bread sticks’ en het feit dat het nergens lijkt op daadwerkelijk Italiaans eten. Dat neemt niet weg dat hun professionele receptenbedenkers (het zijn vaak geen koks) verstand van zaken hebben. Door wat extra smaken toe te voegen aan de saus wordt dit recept voor kipfilet naar een nieuw niveau getild.

In plaats van kipfilets te bestrijken met een bloem/parmezaan-mengsel, ga je deze keer je filets kruiden met paprikapoeder en uienpoeder om meer smaak toe te voegen aan een typisch zout- en pepermengsel. Je kunt gerookte of zoete paprika gebruiken, mild of pittig. Het is helemaal aan jou.

Voeg er pasta, rijst, gestoomde broccoli of aardappelpuree aan toe om er een volledige maaltijd van de maken.

Ingredienten romige Toscaanse kip

Voor de kip:

  • 4 kipfilets
  • 1,5 theelepel paprikapoeder
  • 1,5 theelepel uienpoeder
  • zout en peper naar smaak
  • 3 eetlepels olie uit het potje van zongedroogde tomaten

Voor de saus:

  • 4 teentjes gehakte knoflook
  • pot zongedroogde tomaten
  • 1 theelepel dijonmosterd
  • 250 ml slagroom (ongeklopt)
  • 300 gr spinazie
  • 50 gr geraspte parmezaan
  • peterselie als garnering

Bereiding

  1. Ten eerste kruid je de kip met zout, peper, paprikapoeder en uienpoeder.
  2. Verhit 2 eetlepels van de gereserveerde zongedroogde tomatenolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Schroei de kip 6-8 minuten aan elke kant, of tot het goudbruin en gaar is (doe dit in batches als de pan niet groot genoeg is). Breng over op een warm bord en zet apart.
  3. Voeg de overgebleven olie toe aan de pan en bak de knoflook tot deze geur begint af te geven (ongeveer 30 seconden tot 1 minuut), voeg dan de zongedroogde tomaten toe. Bak 1-2 minuten om hun smaken vrij te geven. Meng de mosterd door het geheel heen.
  4. Zet daarna het vuur laag tot middelhoog, voeg de slagroom toe en laat zachtjes pruttelen, terwijl je af en toe roert.
  5. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Voeg de spinazieblaadjes toe en laat ze verwelken in de saus, voeg dan de parmezaanse kaas toe. Laat de saus nog een minuut sudderen tot de kaas in de saus smelt.
  7. Doe als laatste de kip terug in de pan; rond af met de peterselie en serveer met pasta, rijst of gestoomde groenten.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *