Ga naar de inhoud
Home » Gegrilde kip met pesto

Gegrilde kip met pesto

Een snelle en makkelijke gegrilde kip met pesto die klaar is in 15 minuten. Dit is het soort maal waar je in de zomer veel zin in krijgt. Serveer het met geroosterd brood of stokbrood en dep, zoals de Italianen, het brood in de olijfolie en pesto. Dit recept is heel simpel, maar zoek je iets meer uitdaging, dan is zelf de pesto vers maken een goed idee. Ook dat is niet moeilijk, het vergt alleen iets meer tijd. Verse pesto geeft deze gegrilde kip net dat beetje extra’s. Dus ik vind het altijd de moeite waard.

Ingrediënten

Kooktijd: 15 minuten. 2 personen

  • 2 kipfilets (elk ongeveer 150 g)
  • ½ citroen. Fijn geraspt. Schil en sap
  • 1 el verse tijm, of 1 tl gedroogde tijm
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 1  courgette, diagonaal in plakjes van 1 cm gesneden
  • 1 gele paprika, in blokjes van 2 cm gesneden
  • 4 kleine tros cherrytomaatjes, elk met ongeveer 5 tomaten
  • Grote handvol rucola
  • 3 eetlepels verse basilicumpesto
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper

Bereiding

1. Leg ten eerste de kipfilets op een bord en dek af met een stuk keukenfolie of bakpapier. Sla ze plat met een deegroller tot ze net onder de 2 cm dik zijn. Doe de filets in een kom, voeg de citroenrasp en sap, de tijmblaadjes, 1 eetlepel olijfolie, een flinke snuf zout en veel peper toe. Draai de kip om in de marinade en laat minstens 5 minuten afgedekt in de koelkast marineren.

2. Verhit vervolgens een grote grillpan op middelhoog vuur. Leg de kip op de hete bakplaat en bak 5-6 minuten aan elke kant, of tot ze gaar zijn. Meng de courgette, paprika en tomaten in een schone kom met de resterende olie en breng op smaak met peper en zout.

3. Leg dan de kip op het bord en laat rusten. Voeg de groenten toe aan de bakplaat en kook 2-3 minuten aan elke kant, of tot ze licht verkoold en zacht zijn. Doe terug in de mengkom, voeg de pesto en rucola toe en hussel lichtjes door elkaar. Verdeel over twee borden.

4. Snijd de kip in dikke plakken en leg deze erop. Besprenkel met de sappen en eventueel nog een scheutje olijfolie.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *