Ga naar de inhoud
Home » Krokante airfryer tofu-hapjes

Krokante airfryer tofu-hapjes

Knapperige tofu-hapjes bakken in een airfryer is een echte revolutie. Je krijgt elke keer perfecte resultaten. Maak van deze krokante tofu-hapjes de ster van je volgende feestje. Als je zo iemand bent die neerkijkt op de airfryer of het een veredelde heteluchtoven vindt, is dit het recept dat je van gedachten zou doen veranderen. De compacte ruimte en de krachtige ventilator van een airfryer zorgen ervoor dat de tofu snel en gelijkmatig bruin en knapperig worden. Deze partysnack is ideaal voor elk feest omdat het vegetarisch is.

Vaak wordt er in een recept met tofu gevraagd het blok tofu te persen om vocht te verwijderen. Dat is in dit recept niet nodig en zelfs niet wenselijk. Zo blijft de tofu na bakken nog zacht van binnen. De marinade is aan te vullen met smaken en kruiden naar wens zoals; sesamolie, cayennepeper (voor wat pit) en uienpoeder. Ben wel voorzichtig met de sesamolie. Dit overheerst al snel.

Ingrediënten

Voorbereiding: 30 minuten, kooktijd: 10-15 minuten. Voor 4 personen

  • 280g/10oz extra stevige tofu, uitgelekt
  • 1 el sojasaus
  • 1 el plantaardige olie
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst of geraspt
  • 1 theelepel geraspte verse gemberwortel
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • snufje zout
  • 2 el maïzena
  • zoete chilisaus, om te serveren

Bereiding van krokante tofu-hapjes

  1. Verwarm de airfryer voor op 200C. (Dit is niet bij elke airfryer nodig)
  2. Dep ten tweede de tofu droog met keukenpapier en snijd het in 20-25 blokjes.
  3. Meng de sojasaus, olie, knoflook, gember, paprikapoeder en zout in een kom. Roer de tofublokjes door het sojamengsel, strooi dan de maïzena erdoor en roer voorzichtig tot ze een gelijkmatige laag hebben.
  4. Airfry voor 12-15 minuten, schud halverwege, tot ze knapperig en goudbruin zijn.

Serveer direct met de chilisaus als dip.

Tips voor het recept

Mocht je geen airfryer hebben, kun je ze ook in een heteluchtoven 25 minuten voorverwarmen op 220C/200C. Het resultaat is hier wel minder bij. Daarnaast raad ik een elektrische oven af. Het gebrek aan circulatie zorgt ervoor dat de tofublokjes niet knapperig genoeg worden.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *