Welkom bij dit heerlijke en gemakkelijk te volgen recept voor vegetarische curry! Dit gerecht is een geweldige optie voor iedereen die meer plantaardige maaltijden aan zijn dieet wil toevoegen, of voor degenen die gewoon zin hebben in een smakelijke en bevredigende maaltijd die boordevol smaak zit.
Curry is een populair en smaakvol gerecht dat zijn oorsprong vindt in India en sindsdien overal ter wereld wordt gegeten. Deze versie van curry wordt gemaakt met een mengsel van geurige kruiden, waaronder kerriepoeder, komijn, kurkuma, kaneel, cayennepeper, koriander en gember. Deze kruiden worden gecombineerd met uien, tomaten, groentebouillon en kokosmelk om een rijke en smaakvolle saus te maken.
Naast de saus bevat dit recept ook kikkererwten, erwten en stukjes cashew, die eiwitten en textuur aan het gerecht toevoegen. Het resultaat is een stevige en bevredigende maaltijd die perfect is voor een gezellige avond thuis.
Dit recept is gemakkelijk te maken en staat in iets meer dan een half uur op tafel. Het is een geweldige optie voor een doordeweeks diner of om vrienden en familie te ontvangen. Het kan worden geserveerd met rijst of met naanbrood, en het kan gemakkelijk worden aangepast aan uw smaak en dieetvoorkeuren.
Of je nu een doorgewinterde vegetariër bent of gewoon meer plantaardige maaltijden aan je dieet wilt toevoegen, deze vegetarische curry zal zeker een nieuwe favoriet worden. Dus laten we beginnen!
Ingrediënten
Kooktijd: 30 min. Personen: 4
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 1 ui, gesnipperd
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1/2 theelepel gemalen kurkuma
- 1/4 theelepel gemalen kaneel
- 1/4 theelepel cayennepeper
- 1/4 theelepel gemalen koriander
- 1/4 theelepel gemalen gember
- 1/4 theelepel zout
- 1/4 theelepel zwarte peper
- 1/4 theelepel knoflookpoeder
- 1/4 theelepel uienpoeder
- 1 blik tomatenblokjes, niet uitgelekt
- 500 ml groentebouillon
- 1 blik (400 gr) kokosmelk
- 1 (15 ounce) blik kikkererwten, uitgelekt en gespoeld
- 1 kopje bevroren erwten
- 1/2 kopje cashewnoten
Bereiding van de curry:
1. Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak tot hij zacht is geworden, ongeveer 5 minuten.
2. Voeg daarna de kerriepoeder, komijn, kurkuma, kaneel, cayennepeper, koriander, gember, zout, zwarte peper, knoflookpoeder en uienpoeder toe. Kook gedurende 1 minuut, onder voortdurend roeren.
3. Voeg dan de tomatenblokjes, groentebouillon en kokosmelk toe. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur laag en laat het 20 minuten sudderen.
4. Roer als laatst de kikkererwten, erwten en grofgehakte cashewnoten erdoor. Kook tot het geheel is verwarmd, ongeveer 5 minuten.
Serveer over rijst of met naanbrood. Eet smakelijk!