Ga naar de inhoud
Home » Upgrade je rijst met kokosmelk

Upgrade je rijst met kokosmelk

Soms ben je gewoon een beetje klaar met rijst. Het is een essentieel onderdeel bij de meeste Aziatische gerechten. Maar van zichzelf kan het maar saai zijn. Dit is een simpele truc om je rijst te upgraden en het net iets spannender en smakelijker te maken.

Mocht je je afvragen of deze rijst zoet is, dan kan ik je verzekeren dat dit niet zo is. Ik weet dat het moeilijk is om kokosnoot te scheiden van zoetheid, maar kokosmelk op zich is helemaal niet zoet. Het is echter heel romig. Het smaakt goed bij een satégerecht of een curry.

Ingrediënten

  • 200 gr ongekookte jasmijnrijst
  • 400 ml blik kokosmelk
  • 1 teentje knoflook
  • 3/4 theelepel zout
  • 250 ml water
  • 1 lente-ui (optioneel)

Bereiding

1. Voeg de droge rijst toe aan een middelgrote pan. Voeg voldoende koud water toe om de rijst ongeveer vijf centimeter te bedekken. Draai de rijst rond tot het water troebel is. Giet zoveel mogelijk van het troebele water voorzichtig weg. Herhaal nog twee keer. Probeer de laatste keer zoveel mogelijk water af te gieten, eventueel met een deksel om de rijst op te houden.

2. Hak het teentje knoflook fijn en voeg het toe aan de pan met de rijst. Voeg ook het zout, de kokosmelk en een kopje vers water toe. Vergeet niet de kokosmelk eerst goed te schudden. Roer om de ingrediënten te combineren.

3. Doe een deksel op de pan en breng het op hoog vuur aan de kook. Zodra de rijst volledig kookt, zet u het vuur op de laagste stand. Laat het 15 minuten sudderen op de laagste stand. Zet het vuur uit en laat het, ongestoord, met het deksel op zijn plaats, nog 10 minuten rusten.

4. Verwijder het deksel, roer het met een vork los en serveer. Bestrooi het met de optionele fijngesneden lente-ui.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *