In dit recept stoof ik de kippendijfilets in de curry. Wat er ongelooflijk veel smaak aan geeft. Serveer het geheel op een bolletje jasmijnrijst voor een mooie presentatie van deze Thaise curry. De smaken zijn gedurfd, rijk en complex, maar het gerecht is belachelijk eenvoudig te maken. Gewoon mijn stijl. Zijn currypasta en currypoeder hetzelfde? Niet helemaal. In kerriepoeder dat in de Indiase keuken wordt gebruikt, zitten totaal andere ingrediënten, ondanks het feit dat ze allebei curry heten. Dat gezegd hebbende, Indiase curry gaat ook geweldig samen met kokosmelk en kip, dus ik wed dat het niet zo slecht zal zijn in dit gerecht! Totaal anders, maar nog steeds goed.
Dit gerecht is slechts licht pikant. De Thaise currypasta kan van merk tot merk behoorlijk variëren in hitte, dus je kan een ander resultaat krijgen als je een ander merk gebruikt.
Ingrediënten
- 1 eetlepel bakolie
- 4-5 kippendijfilets
- 2 eetlepels rode Thaise currypasta
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel geraspte verse gember
- 300 gr kokosmelk in blik (goed schudden)
- 200 ml kippenbouillon
- 1/4 theelepel vissaus
- 250 gr jasmijn- of basmatirijst
- 1/4 bos verse koriander
- 2-3 lente-uien (optioneel)
- 1 limoen
Bereiding
1. Verhit een grote diepe koekenpan of soeppan op middelhoog vuur. Voeg de bakolie toe en draai dan om het oppervlak van de pan te bedekken. Voeg de kippendijen toe aan de pan en bak ze aan elke kant bruin (ongeveer 3-5 minuten aan elke kant). Haal de kip uit de pan.
2. Voeg de Thaise currypasta, gehakte knoflook en geraspte gember toe aan de pan. Roer en bak de aromaten ongeveer een minuut.
3. Voeg de kokosmelk, kippenbouillon en vissaus toe aan de pan. Roer om te combineren en los alle gebruinde stukjes van de bodem van de pan op. Doe de kip terug in de pan, leg een deksel erop en laat de pan aan de kook komen. Draai het vuur laag of medium-laag en laat de dijen 15 minuten sudderen in de kokossaus.
4. Schep om te serveren de gekookte rijst op de bodem van elke kom. Voeg een van de gesmoorde kippendijen toe en garneer met een of twee pollepels van de kokosbouillon. Voeg verse korianderblaadjes, gesneden groene ui en een paar schijfjes verse limoen toe aan elke kom.