Deze miso ramen noedel soep is snel klaar en ideaal voor een beginner die geen zin of tijd heeft om een bouillon te trekken. Miso is een pasta van gefermenteerde sojabonen en pure umami. Elke toko heeft miso in het assortiment. Dit recept gebruikt witte miso, een minder zoute variant dan rode of zwarte miso. Miso brengt ongelooflijk veel smaak aan dit gerecht.
Verder is het mooie aan miso ramen dat het enorm veelzijdig is en makkelijk is om aan te passen aan jouw wensen. Geen fan van spinazie? Vervang het voor pak soi of taugé. Houd je van pittig, voeg meer pepers toe. Het ligt helemaal aan jezelf.
Ingrediënten
- 1.5 liter kippenbouillon
- 15g gedroogde porcinipaddenstoelen
- 1 steranijs
- 2.5cm verse gember, in stukken gesneden
- 3 tenen knoflook gepeld en licht geplet
- 3 bosuien. Houd witte en groene delen apart en fijngesneden
- 750g kippendijen
- 4 grote scharreleieren
- 2 el witte miso
- 1 el mirin
- 1 el sojasaus
- 1200 gr shiitake paddenstoelen
- 400g ramen noodles
- 100g baby spinazie
- zout en peper
- 1 rode peper. Zaden verwijderd en dun gesneden
Bereiding
- Giet de bouillon in een grote pan en voeg de porcini, steranijs, gember, knoflook, witte delen van de lente-uitjes en kip toe. Breng zachtjes aan de kook en kook zachtjes gedurende 25 minuten of tot de kip gaar is.
- Haal de kip uit de pan en zet apart. Giet de bouillon door een zeef in een kom en gooi de rest van de inhoud weg. Doe de bouillon terug in de pan en zet op middelhoog vuur.
- Zodra de bouillon kookt, voeg je de eieren voorzichtig in de schaal toe en kook je ze 7 minuten. Haal de eieren eruit en doe ze in een kom met koud water om af te koelen.
- Roer de mirin en soja door de bouillon. Voeg de shiitake-paddenstoelen toe en kook 3-4 minuten of tot ze gaar zijn. Breng op smaak met een snufje zout en een klein snufje peper.
- Zet het vuur laag en klop op de miso in de bouillon. Zorg ervoor dat de bouillon niet meer kookt hierna omdat de smaak van de miso hierdoor verloren gaat.
- Kook in een aparte pan de noedels volgens de instructies op de verpakking. Verwijder de noedels met een schuimspaan en overgiet met koud water om het koken te stoppen. Verdeel over vier voorverwarmde kommen zodra je klaar bent om alles samen te stellen.
- Snijd de kip in stukjes of trek het uit elkaar met een vork. Leg de kip in de bouillon met de spinazieblaadjes. Kook tot het is opgewarmd. Gebruik een schuimspaan om de kip en spinazie te verwijderen en verdeel over de voorverwarmde kommen.
- Pel de gekookte eieren en halveer ze. Schep de bouillon in de kommen, voeg de eieren toe en garneer met de groene delen van de lente-uitjes, rode peper en serveer.